Tips bij de aanschaf van een blokhut of tuinhuis in de tuin

Van plan om een blokhut of tuinhuis te kopen? Dan ben je vast ook overweldigend verrast door de vele mogelijkheden, prijzen en maten. Wij ook kan ik je vertellen. Daarom lees je hier de beste tips die jou helpen bij je aankoop. Geen verrassingen meer!

Laten we eerst even de grootste verschillen tussen een blokhut en tuinhuis uiteen zetten. Je hebt dan direct helder waar het over gaat als je de tips leest. Waar een blokhut is gemaakt van balken en planken die met verbindingen in elkaar steken is een tuinhuis een constructie. Een tuinhuisje neemt dus minder ruimte in dan een blokhut. Goed om te weten als je maar beperkte ruimte in je tuin hebt dus.

Bij een tuinhuis of blokhut kopen is er veel waarop je kunt letten, laten we dus snel starten met de beste tips waar jij na het lezen absoluut van zal profiteren.

Hoeveel ruimte heb je in de tuin

Bij de aanschaf van zowel een blokhut als tuinhuisje is de beschikbare ruimte als de ruimte die je nodig hebt belangrijk. Weet daarom waarvoor je de blokhut of het tuinhuis uiteindelijk wil gebruiken. Is het voor opslag van tuinspullen, wil je gaan klussen of hoeven alleen jouw fietsen erin? Aan de hand van je gebruik bepaal je dus makkelijker de omvang. Of is het voor jou belangrijk dat er ruimte is voor een luxe tuinset om heerlijk te loungen in het tuinhuis.

In veel gemeenten mag je een blokhut of tuinhuis zonder vergunning plaatsen. Het is goed om hierover vroegtijdig geïnformeerd te zijn en zo nodig een vergunning te vragen. Daarmee voorkom je veel gedoe en dat je het naderhand alsnog moet afbreken.

Home

Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer?

Steeds meer bedrijven kiezen voor een vloeistofdichte vloer. Dat is niet voor niets, want een vloeistofdichte vloer heeft vele voordelen. Dit type vloer heeft namelijk ook geluiddempende en brandvertragende eigenschappen. Daarnaast hebben ze vaak een antisliplaag. Benieuwd naar alle voordelen van een vloeistofdichte vloer? De belangrijkste eigenschappen hebben we hieronder op een rijtje gezet. Wat is een […]

Read More
Home

Wanneer je dubbel glas vervangen?

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden explosief gestegen. Kranten en online media staan vol met artikelen die uitleggen waarom dit zo is en of je mag verwachten dat die prijzen verderop in het jaar weer omlaag gaan. Verrassing: dat doen ze niet. Gemeentes hebben initiatieven gelanceerd die huiseigenaren bewust moeten maken van het energieverbruik van […]

Read More
Home

Waarom een ecologisch huis bouwen?

Het ecologisch bouwen is de laatste jaren bijzonder sterk in opkomst. Dat komt, omdat door het gebruik van de natuurlijke materialen dat u heel wat voordelen kan opleveren. De grootste kostenpost van onze uitgaven voor een huis zijn de energiekosten. Wanneer u in een ecologisch huis woont, zijn die kosten aanzienlijk lager. Doordat er bij […]

Read More