Wanneer je dubbel glas vervangen?

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden explosief gestegen. Kranten en online media staan vol met artikelen die uitleggen waarom dit zo is en of je mag verwachten dat die prijzen verderop in het jaar weer omlaag gaan. Verrassing: dat doen ze niet.

Gemeentes hebben initiatieven gelanceerd die huiseigenaren bewust moeten maken van het energieverbruik van hun woning en bieden vervolgens adviezen om de woning energiezuiniger te maken. Er worden ‘energiebespaarboxen’ met tochtstrips en radiatorfolie uitgedeeld, maar weet je waar je echt zoden mee aan de dijk zet? Je oudere dubbelglasramen vervangen door beter isolerende ramen.

Op het dak en de muren na zijn de ramen de grootste warmtelekkers. Maar liefst 13% van alle verloren warmte verlies je door je op deze manier. Maar wat kost het vervangen van je dubbelglasramen? En wat komt er allemaal bij kijken? Lees hieronder meer over het vervangen van dubbelglas.

Hoe werkt dubbel glas vervangen?

Maak een afspraak bij een gerenommeerd glaszettersbedrijf, dit bedrijf zal mensen langs sturen die het glas in komen meten. Misschien overbodig om te vermelden, maar het is erg belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt. Je kiest dan een soort beglazing (daar lees je verderop meer over) en het glas wordt bestelt. Je oude ramen worden uiteraard pas vervangen als het nieuwe glas er is. Er wordt dan celband aangebracht voor een goede, evenredige drukverdeling en met steunblokjes wordt ervoor gezorgd dat de ruit goed wordt ondersteund. Daarna worden er glaslatten aangebracht aan de onderkant van het nieuwe raam; dit ter ventilatie.

Home

Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer?

Steeds meer bedrijven kiezen voor een vloeistofdichte vloer. Dat is niet voor niets, want een vloeistofdichte vloer heeft vele voordelen. Dit type vloer heeft namelijk ook geluiddempende en brandvertragende eigenschappen. Daarnaast hebben ze vaak een antisliplaag. Benieuwd naar alle voordelen van een vloeistofdichte vloer? De belangrijkste eigenschappen hebben we hieronder op een rijtje gezet. Wat is een […]

Read More
Home

Waarom een ecologisch huis bouwen?

Het ecologisch bouwen is de laatste jaren bijzonder sterk in opkomst. Dat komt, omdat door het gebruik van de natuurlijke materialen dat u heel wat voordelen kan opleveren. De grootste kostenpost van onze uitgaven voor een huis zijn de energiekosten. Wanneer u in een ecologisch huis woont, zijn die kosten aanzienlijk lager. Doordat er bij […]

Read More
Home

Tips bij de aanschaf van een blokhut of tuinhuis in de tuin

Van plan om een blokhut of tuinhuis te kopen? Dan ben je vast ook overweldigend verrast door de vele mogelijkheden, prijzen en maten. Wij ook kan ik je vertellen. Daarom lees je hier de beste tips die jou helpen bij je aankoop. Geen verrassingen meer! Laten we eerst even de grootste verschillen tussen een blokhut […]

Read More