Waarom een ecologisch huis bouwen?

Het ecologisch bouwen is de laatste jaren bijzonder sterk in opkomst. Dat komt, omdat door het gebruik van de natuurlijke materialen dat u heel wat voordelen kan opleveren. De grootste kostenpost van onze uitgaven voor een huis zijn de energiekosten. Wanneer u in een ecologisch huis woont, zijn die kosten aanzienlijk lager. Doordat er bij het bouwen geïnvesteerd wordt in de ecologische materialen zal uw woning aan de normen van de toekomst blijven voldoen. Daardoor zal uw woning op langere termijn zijn waarde blijven houden. Natuurlijke isolatie is en blijft de toekomst van bouwen.

Isolatie van een woning

We zijn er allemaal wel achter gekomen dat het goed isoleren van een woning belangrijk is om energie te besparen. Dat is dan ook een van de belangrijkste aspecten bij het ecologisch bouwen. Het is daarbij niet alleen belangrijk welk isolatiemateriaal er wordt gebruikt voor het opvullen van de wanden, maar ook uit welk materiaal de woning is opgebouwd. Hout isoleert zeer goed. Het is een natuurlijke isolatie. Het isoleert zelfs 15 maal beter dan beton en zelfs 370 keer beter dan staal. Gebruik daarom voor het bouwen van uw woning hout als natuurlijke isolatie.

Het bouwen met hout

Wanneer u gaat bouwen met het natuurlijke isolatie materiaal zoals hout dan heeft dat niet alleen effect op uw portemonnee, maar ook op het milieu. Ook heeft hout invloed op de vochtigheidsgraad in uw woning. Door het te gebruiken gaat u droog bouwen. Omdat uw woning vanaf het begin droog is, zal dat een positieve invloed hebben op de gezondheid. Er zullen minder schimmels, bacteriën en virussen in de woning zijn.

Home

Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer?

Steeds meer bedrijven kiezen voor een vloeistofdichte vloer. Dat is niet voor niets, want een vloeistofdichte vloer heeft vele voordelen. Dit type vloer heeft namelijk ook geluiddempende en brandvertragende eigenschappen. Daarnaast hebben ze vaak een antisliplaag. Benieuwd naar alle voordelen van een vloeistofdichte vloer? De belangrijkste eigenschappen hebben we hieronder op een rijtje gezet. Wat is een […]

Read More
Home

Wanneer je dubbel glas vervangen?

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden explosief gestegen. Kranten en online media staan vol met artikelen die uitleggen waarom dit zo is en of je mag verwachten dat die prijzen verderop in het jaar weer omlaag gaan. Verrassing: dat doen ze niet. Gemeentes hebben initiatieven gelanceerd die huiseigenaren bewust moeten maken van het energieverbruik van […]

Read More
Home

Tips bij de aanschaf van een blokhut of tuinhuis in de tuin

Van plan om een blokhut of tuinhuis te kopen? Dan ben je vast ook overweldigend verrast door de vele mogelijkheden, prijzen en maten. Wij ook kan ik je vertellen. Daarom lees je hier de beste tips die jou helpen bij je aankoop. Geen verrassingen meer! Laten we eerst even de grootste verschillen tussen een blokhut […]

Read More