Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer?

Steeds meer bedrijven kiezen voor een vloeistofdichte vloer. Dat is niet voor niets, want een vloeistofdichte vloer heeft vele voordelen. Dit type vloer heeft namelijk ook geluiddempende en brandvertragende eigenschappen. Daarnaast hebben ze vaak een antisliplaag. Benieuwd naar alle voordelen van een vloeistofdichte vloer? De belangrijkste eigenschappen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Wat is een vloeistofdichte vloer?

Alvorens we alle voordelen benoemen vertellen we je graag meer over vloeistofdichte vloeren. Een vloeistofdichte vloer is 100% waterdicht en vochtafstotend, waardoor voorkomen wordt dat vloeistoffen in de vloer trekken. Deze eigenschap maakt een vloeistofdichte PVC vloer geschikt voor elk bedrijf.

Voordeel 1. Antislip

Een groot voordeel van vloeistofdichte vloeren is dat de meeste voorzien zijn van een antislip laag. De antislip eigenschap zorgt voor een veiligere werkomgeving en voorkomt ongelukken op de werkvloer. Zeker bij een vochtige werkomgeving is een antislip laag op de bedrijfsvloer een must.

Voordeel 2. Vloeistofdicht

De vloeistofdichtheid van dit type vloeren is uiteraard een van de belangrijkste voordelen om om voor deze vloer te kiezen. Door de vochtafstotende en waterdichte eigenschappen wordt voorkomen dat vloeistoffen in de vloer trekken. Dit maakt vloeistofdichte vloeren bestand tegen de meeste vetten, oliën en een veelvoud van chemicaliën.

Home

Wanneer je dubbel glas vervangen?

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden explosief gestegen. Kranten en online media staan vol met artikelen die uitleggen waarom dit zo is en of je mag verwachten dat die prijzen verderop in het jaar weer omlaag gaan. Verrassing: dat doen ze niet. Gemeentes hebben initiatieven gelanceerd die huiseigenaren bewust moeten maken van het energieverbruik van […]

Read More
Home

Waarom een ecologisch huis bouwen?

Het ecologisch bouwen is de laatste jaren bijzonder sterk in opkomst. Dat komt, omdat door het gebruik van de natuurlijke materialen dat u heel wat voordelen kan opleveren. De grootste kostenpost van onze uitgaven voor een huis zijn de energiekosten. Wanneer u in een ecologisch huis woont, zijn die kosten aanzienlijk lager. Doordat er bij […]

Read More
Home

Tips bij de aanschaf van een blokhut of tuinhuis in de tuin

Van plan om een blokhut of tuinhuis te kopen? Dan ben je vast ook overweldigend verrast door de vele mogelijkheden, prijzen en maten. Wij ook kan ik je vertellen. Daarom lees je hier de beste tips die jou helpen bij je aankoop. Geen verrassingen meer! Laten we eerst even de grootste verschillen tussen een blokhut […]

Read More